Kolačići sa đumbirom.

Kolačići sa đumbirom

4050 Min.
Kesica Kotányi đumbira iz 70-ih godina XX veka.
Morska so, krupno mlevenaNaša ambalaža iz 1970.
VREMEPLOV

Recept za kolačiće začinjene đumbirom potiče iz 70-ih godina XX veka, i u Vašu posudu za kolače uneće toplu, uzbudljivu aromu. U to vreme bio je odštampan na kesicama Kotányi đumbira. Vodimo Vas na kulinarsko putovanje kroz vreme – predstavićemo Vam recept baš kao nekada.

Sastav 6 Porcije

Priprema

 1. 1

  Ulupajte dva cela jajeta sa 180 grama fino mlevenog šećera dok smesa ne postane penasta, pa dodajte 20 grama fino mlevenog đumbira i veoma mali prstohvat soli.

 2. 2

  U međuvremenu, zajedno prosejte 200 grama grubo mlevenog pšeničnog brašna i pola kesice praška za pecivo, pa to dodajte u mešavinu sa umućenim jajima.

 3. 3

  Prebacite testo na brašnom posutu površinu, veoma blago ga mesite dok ne postane glatko, pa ga razvijte na površini izdašno posutoj brašnom, tanko, otprilike na debljinu lenjira.

 4. 4

  Kalupom izvucite iz rastanjenog testa kolačiće sa đumbirom u željenom obliku i poređajte ih na podmašćen pleh, posut brašnom.

 5. 5

  Stavite kolačiće sa đumbirom na hladno, dobro provetreno mesto na oko 3 do 4 sata, da biste im dali vremena da se po površini blago prosuše.

 6. 6

  Stavite pleh u zagrejanu pećnicu i pecite kolačiće sa đumbirom dok ne dobiju zlatnu boju, pa smanjite temperaturu i ostavite ih još malo u pećnici.

 7. 7

  Ostavite ih da se ohlade, pa ih odložite na suvo mesto.

Franz Ruhm
Franz Ruhm

Gladni ste? Podelite ovaj recept!

Takođe vam se može svideti